Ohhoh, perheen astiakaapista löytyi todellinen aarre: ”Arvo 64 000 euroa”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Kirpputoreilta voi löytää arvokkaita esineitä, joiden oikeasta arvosta myyjä ei ole välttämättä edes tietoinen. Joskus arvoesineitä löytääkin lähes pilkkahintaan. Nyt erään britannialaisen miehen murokulhon uutisoitiin olevan huikean arvokas.

Antiikkiesineitä keräävä Leslie Marsham -niminen mies osti vuosia sitten murokulhon eräästä antiikkikaupasta. Mies ei käyttänyt kulhoa, sillä hän asetti sen kaappinsa perälle oston jälkeen. Lontoossa asuva majuri kaivoi kuitenkin keltaisen astiansa viime vuonna esiin, kun hän huomasi eräässä huutokaupassa täysin identtisen kulhon.

Mies koki nimittäin melkoisen yllätyksen, kun hän sai tietää kulhonsa arvon olevan 50.000 puntaa, eli noin 64.000 euroa. Asiantuntijat selvittivät, että miehen omistama kulho oli valmistettu 1700-luvulla Kiinan keisari Yongzhengille. Arvokas kulho on nyt asetettu myytäväksi Duke’s huutokauppaan, The Daily Mail -sivusto uutisoi.