Vanhemmat järjestivät teineille kotibileet – kaksi sairaalaan alkoholimyrkytyksen takia

Ohhoh! · Neea Jokinen

Monet vanhemmat antavat teini-ikäisten lastensa maistaa alkoholia jo ennen täysi-ikäisyyttä. Vapaaseen kasvatukseen luottavien vanhempien toiminta voi kuitenkin aiheuttaa paheksuntaa.

Nyt erään amerikkalaisen pariskunnan uutisoitiin järjestäneen poikansa ystäville päihdehuuruiset kotibileet. Anthony ja Claire Reyes nimittäin järjestivät kotonaan teinibileet, joihin oli kutsuttu heidän lacrossea pelaavan poikansa ystäviä. Viranomaiset saivat tietää vanhempien järjestämistä juhlista, kun eräs naapuri ilmoitti poliisille pihapiirissään olevan humaltuneita alaikäisiä nuoria.

Vanhempien järjestämät bileet olivat liikaa kahdelle 16-vuotiaalle teinille, jotka kuljetettiin sairaalaan alkoholimyrkytyksen takia. Poliisit pidättivät Queensissä asuvan pariskunnan ja heille on langetettu nyt 43 syytettä muun muuassa alkoholin tarjoamisesta lapselle.

Tapaus on herättänyt paljon keskustelua siitä, tulisiko alaikäisten nuorten antaa juoda alkoholia vanhempien valvovan silmän alla. Long Islandin alkoholismi-järjestön edustajan Jeffrey Reynoldsin mukaan vanhemmat eivät pysty kontrolloida lastaan, vaikka he antavatkin luvan alkoholin juomiselle. Alaikäisenä päihteisiin tutustuttaminen voi Reynoldsin mielestä nimittäin johtaa esimerkiksi huumeongelmiin, CBS New York -kanava uutisoi.