Poika puolusti itseään kiusaajilta – koulu antoi potkut

Ohhoh! · Neea Jokinen

Maailmalla uutisoidaan aika ajoin traagisista tapauksista, joissa esimerkiksi rajun koulukiusaamisen uhreiksi joutuneet nuoret ovat päätyneet hautaan oman käden kautta. Nyt eräs avoimesti homoseksuaalina elävä teinipoika on erotettu koulustaan.

Darnell Dynasty Young oli joutunut kärsimään rajusta koulukiusaamisesta seksuaalisen suuntautumisensa takia seitsemän kuukauden ajan. Kiusaajat muun muuassa haukkuivat jatkuvasti 17-vuotiasta teinipoikaa rasistisin sanoin ja heittivät kiviä hänen päälleen. Lopulta homopoika ei enää suostunut alistumaan kiusaamiseen, vaan päätti puolustaa itseään.

Homopoika nimittäin uhkasi kiusaajiaan tainnutusaseella kesken koulupäivän, kun kiusaajat uhkasivat pahoinpidellä hänet. Koulun rehtori Larry Yarrell sai tietää uhkailusta ja päätti erottaa pojan aseen hallussapidon ja vaarallisen käytöksen takia. Darnell-pojan Chelisa-äiti on raivoissaan koulun päätöksestä, sillä hänen mielestään koulun olisi pitänyt puuttua koulukiusaamiseen.

– Halusin suojella lastani kiusaajilta, joten annoin hänelle tainnutusaseen. Minusta tuntuu, että se oli viimeinen vaihtoehtoni, Darnell kertoi MSNBC-kanavalle.

Darnell Dynasty Young sijoittui joulukuussa koulunsa talent-kilpailussa toiseksi, kun hän tanssi esiintymislavalla Beyoncen Single Ladies -kappaleen. Tanssiesitys vain yllytti homovastaisia kiusaajia. Indianapolisissa sijaitsevan Arsenal-lukion rehtorin mukaan homopoika joutui kiusatuksi, koska hän käytti tyttöjen asusteita ja piti tanssimisesta. Larry Yarrellin mielestä koulukiusaamiseen ei voitu juurikaan puuttua, koska ”nuoret ovat nuoria”.