Poliisi päätti panttivankitilanteen näyttävään kertarysäykseen

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Monissa maissa panttivankeja ottavalla rikollisella ei ole kovinkaan kummoista oikeussuojaa, mutta monissa länsimaissa heitä käsitellään kuitenkin kuin silkkihansikkain. Espanjan poliisi on osoitti taannoin näyttävällä tavalla, että siellä rikollisten ei kannata ottaa panttivankeja.

Uutisvideo on tällä viikolla kaivettu arkistoista ja levinnyt sosiaalisessa mediassa. Siinä nähdään kuinka rikollinen astuu ulos Alicantessa sijaitsevasta pankista kahden panttivangin kanssa. 12 tunnin piirityksen aikana rikollinen on luvannut poliisille vapauttaa panttivangit, mikäli hän saisi niiden tilalle moottoripyörän.

Viranomaiset suostuivat vaatimukseen ja rikollinen luuli jo pääsevänsä pakoon. Toisin kuitenkin kävi, sillä poliisilla oli muita suunnitelmia. Tälläkin kerralla paha sai palkkansa ja rikollinen päätyi Hollywood-tyyliin sairaalan kautta oikeussaliin. Videon kuvaamisesta on jo vuosia, mutta Espanjan poliisilla on edelleen nollatoleranssi vastaavissa tilanteissa.