Blockfestiin uusia tähtiä: Stig, Kuningas Pähkinä & Setä Tamu

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereen Ratinanniemessä 17. – 18. elokuuta 2012 järjestettävä kaupunkifestivaali Blockfest julkistaa uusia lisäyksiä ohjelmistoonsa. Tutut tähtiesiintyjät saavat seurakseen kulttimaineessa olevia hittiartisteja.

Perjantain artistikattaus saa täydennystä rentoa kesäsoundia edustavien vaasalaisten Kuningas Pähkinän ja Setä Tamun muodossa. Molemmat miehistä ovat pitkän linjan tekijöitä, Kuningas Pähkinä on Vapaapudotus -ryhmän puolikkaana yksi genren pioneereista. Kaksikko kuuluu kovassa nousussa olevaan Yön Polte -kokoonpanoon, jossa on mukana myös Stig.

Lauantain ohjelmistoa täydentävät helsinkiläinen reggaehenkisestä materiaalistaan tunnettu rap-artisti Chebaleba ja loistavan vastaanoton uudella Kiittämätön-albumillaan kriitikoilta saanut Gasellit. Suomalaisten hiphop-piirien arvostetuimpiin freestyle-nimiin laskettavat Solonen ja Kosola nähdään myös tapahtumassa. Lavalle tyylinsä akustisempaan suuntaan uudistanut Stig, jonka suuri yleisö oppi tuntemaan Yleisradion Uuden musiikin kilpailussa olleesta kappaleesta Laululeija.

Blockfestin toinen lava on omistettu radiokanava Basson taajuudella kuuluvalle suomalaisen rap-musiikin erikoisohjelmalle Kultabassokerholle. Lavalla tullaan näkemään ohjelman hengen mukaisesti open mic -sessioita Jii-Peen toimiessa juontajana ja DJ Sir Jakensoittaessa levyjä.