Hai hyökkäsi väärän miehen kimppuun

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailmalla kuulee aika ajoin kertomuksia hain hyökkäyksistä. Muutama vuosi sitten hai esimerkiksi hyökkäsi surffaaja Bethany Hamiltonin kimppuun ja puri tämän käden irti. Tytön tarinasta tehtiin Hollywood-elokuva Soul Surfer, joka ilmestyi vuonna 2011.

Nyt eräs havaijilainen mies on tehnyt elokuvakäsikirjoitukseen sopivan suorituksen jouduttuaan hain hyökkäyksen kohteeksi. Surffaamassa ollut mies ei nimittäin antanut pedolle periksi, vaan vetäisi jalkaan puraissutta haita nyrkillään kuonoon. Puolustus tehosi, sillä hai luovutti ja ui pois.

– Tunsin jalassani näykkäisyn, mutten tuntenut kipua adrenaliinin vuoksi. Olen onnellinen ollessani hengissä. Oli pelottava joutua hyökkäyksen kohteeksi, mutta samalla alkukantainen vaisto otti vallan. Sanoin haille, että en aio kuolla tänään, kertoo Joshua Holley ABC-sivustolla.

28-vuotias surffaaja pääsi rannalle, kun toinen surffaaja pelasti hänet vedestä. Holleyn jalka vaati sairaalassa 42 tikkiä, ja kaksi jännettä katkesi. Hain hammas ei kuitenkaan osunut miehen tärkeisiin verisuoniin. Mies joutuu käymään tapauksen vuoksi läpi jalkaleikkauksen. Hän kertoo, ettei aio pysyä pois merestä ikävien muistojen takia.