Tosielämän Robinson Crusoe löytyi autiolta saarelta – uskomaton tarina

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Lähes kaikki tuntevat tarinan Robinson Crusoesta, joka päätyi elämään autiolle saarelle. Hieman vastaava tarina nähtiin taannoin myös valkokankaalla Cast Away – tuuliajolla -elokuvassa. Nyt maailmalta on löytynyt tosielämän Robinson Crusoe.

Britannian yleisradioyhtiö BBC on tehnyt dokumentin 86-vuotiaasta miehestä, jonka huikea tarina on kuin suoraan elokuvasta. Brendon Grimshaw osti vuonna 1962 Seychelleiltä 8.000 punnalla oman Moyennen autiosaaren, jonne hän muutti asumaan. Grimshaw elää saarella yksin seuranaan esimerkiksi 120 kilpikonnaa.

Taannoin miehelle tarjottiin saaresta tähtitieteellistä 45 miljoonaa dollaria, mutta kauppoja ei tullut. Grimshaw nimittäin elää saarella onnellista elämää ja aikoo muuttaa saaren jossain vaiheessa yleiseksi puistoksi. Hän on itse istuttanut saarelle kaikki sen yli 16.000 puuta. Nyt BBC on julkaissut dokumentin maksullisena verkossa, mutta sen traileri on katsottavissa myös ilmaiseksi.