Odottava äiti sairastui syöpään – rohkea veto pelasti molemmat

Ohhoh! · Neea Jokinen

Maailmalla on viime kuukausina tullut esille muutamia tapauksia, joissa raskaana olleet syöpäsairaat naiset ovat kieltäytyneet syöpähoidoista pelastaakseen syntymättömän lapsensa. Nyt erään brittinaisen uutisoitiin pelastaneen lapsensa ja oman henkensä abortista kieltäytymisen ansiosta.

Nottinghamissa asuva Daniella Jackson oli viidennellä kuulla raskaana, kun lääkärit saivat tietää naisen sairastavan keuhkosyöpää. Lääkärit kertoivat 21-vuotiaalle naiselle, että hänelle pitää tehdä nopeasti operaatio, jossa kasvain poistetaan odottavan äidin keuhkoista.

Lääkäreiden mukaan leikkausta ei voitu kuitenkaan suorittaa, kun nainen oli raskaana. Hänelle ehdotettiinkin aborttia. Daniella Jackson ei suostunut luopumaan lapsestaan, vaan hän päätti riskeerata oman henkensä pelastaakseen syntymättömän lapsensa. Neljä kuukautta diagnoosin jälkeen hän synnytti terveen Rennae-tyttären ja hänen keuhkosyöpänsä saatiin taltutettua.

– Halusin pitää lapseni. Tunsin niin vahvan siteen välillämme, etten vain pystynyt päästämään irti, Daniella Jackson kertoi The Sun -lehdelle.