Nälkäpeli-elokuvan ”Vyöhyke 12” huutokaupataan – hintapyynti 1,2 miljoonaa

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Yhdysvalloissa laitettiin aiemmin tässä kuussa myyntiin Vampyyripäiväkirjat-ohjelmasta tuttu omakotitalo, jossa on kuvattu lukuisia sarjan kohtauksia. Nyt erään huippusuosioon nousseen elokuvan kuvausalue on laitettu myyntiin Pohjois-Carolinassa.

Nälkäpeli-elokuvasta tuttu Vyöhyke 12 -niminen kylä on nimittäin asetettu huutokaupattavaksi 1,2 miljoonan dollarin hintaan. The Henry River Mill -kylä hylättiin vuonna 1987 ja sen omistaa nykyisin Wade Shepherd -niminen mies. Omistaja halusi asettaa alueen myyntiin, koska hän ei jaksanut enää katsella faneja, jotka vierailivat elokuvan kuvausalueella vuorokauden ympäri.

Omistaja yritti aluksi myydä kylän tonttimarkkinoilla, mutta se ei mennyt kaupaksi. Huutokauppa saa päätöksen 31. kesäkuuta, jolloin elokuvassa nähty kylä saa uuden omistajan. Profiles in History -huutokauppayrityksen johtajan Joe Maddalenan mukaan ”tämä on ainutkertainen tilaisuus”.

– Kylän alueella sijaitsee muun muuassa Peeta Mellark -roolihahmon perheen omistama leipomo ja Katniss Everdeen -roolihahmon kotitalo. Kaikki elokuvasta tutut elementit ovat siellä. Tuotantoyhtiön ei tarvinnut muuttaa mitään, Joe Maddalena kertoi WENN-kanavalle.