Tässä ovat maailman töykeimmät maat

Matkailu · Meri Pulkkinen

Maailmalla paljon matkailleet ovat varmasti muodostaneet omia mielipiteitään siitä, missä maissa palvelu on parasta ja ihmiset ystävällisimpiä. Skyscanner selvittikin kyselyllä, missä maissa kansalaiset ovat kaikkein töykeimpiä.

Asia One -sivusto kertoo, kuinka ensimmäisen sijan tässä hieman kyyseenalaista imagoa luovassa, 1.200 vastaajaa kattaneessa kyselyssä otti 19 prosentin ääniosuudella Ranska. Louvre-museostaan ja Eiffel-tornistaan tunnettu maa on erittäin suosittu matkailijoiden kesken, mutta kyselyn perusteella maahan matkataankin sen kansalaisten ystävällisyyden sijaan lähinnä nähtävyyksien takia. Englantia tunnetusti hieman vastahakoisesti puhuvien ranskalaisten kerrottiin kyselyssä olevan ”töykeitä ja lyhytsanaisia”.

Toiselle sijalle päätyi 17 prosentilla itänaapurimme Venäjä, jonka kansalaisten kerrottiin vaikuttavan töykeiltä lähinnä heidän suorasukaisen puhetapansa takia. Kolmanneksi tiensä löysi Iso-Britannia kymmenellä prosentilla annetuista äänistä. Aasian maista töykeimmäksi arvosteltiin Kiina, joka päätyi kyselyn neljännelle sijalle.

Kyselyn suorittaneen matkailupalvelu Skyscannerin mukaan erot kulttuurien välillä ovat suurin tekijä kyselyn tuloksissa aidon töykeyden sijaan. Esimerkkinä tästä on muun muassa Venäjän korkea sijoitus kyselyssä. Venäläisten oma äidinkieli on niin sanotusti epäkohteliaampaa kuin monet muut kielet, ja tämä voi johtaa töykeisiin tilanteisiin heidän puhuessaan esimerkiksi englantia.