Taru Sormusten Herrasta -tähden fanitus aiheutti välikohtauksen lentokentällä

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Taru Sormusten Herrasta -elokuvatrilogian kautta Hollywoodin A-luokan näyttelijäkastiin noussut Viggo Mortensen tunnetaan parhaiten roolistaan Aragorn-soturina. Mies on näyttelemisen lisäksi myös tunnettu taidemaalari, muusikko, runoilija ja valokuvaaja.

Nyt 53-vuotias näyttelijä aiheutti välikohtauksen Dullesin lentokentällä, kun hän innostui liikaa seuraamastaan jalkapallo-ottelusta. Mies katseli San Lorenzon ja Argentiinan välistä jalkapallo-ottelua kannettavalta tietokoneeltaan. Lentokentän turvatarkastajat pysäyttivät Mortensenin, joka huusi kovaan ääneen lempijoukkueensa tehdessä maalin.

– Karjuin ”MAALI” koko sydämeni kyllyydestä, ja hypin ihmisten matkalaukkuen väleissä kuin pelästynyt peura. Ihmiset eivät voineet ymmärtää, miksi huusin erään pelaajan Pipi-lempinimeä. He varmasti luulivat minun pissanneen housuuni, kertoo Viggo Mortensen ET Online -sivustolle.

Mortensenin rakkaus maalin tehneeseen Argentiinan joukkueeseen alkoi jo näyttelijän lapsuudesta. Mies vietti nuoruudessaan paljon aikaa maassa. Lentokentällä sattunut välikohtaus saatiin onneksi selvitettyä, ja turvatarkastajat vapauttivat tähden pian vangitsemisen jälkeen. Innokas jalkapallofani selvisi tilanteesta tällä kertaa pelkällä varoituksella.

Viggo Mortensen oli naimisissa punk-laulaja Exene Cervenkan kanssa, mutta pariskunta erosi vuonna 1998. Hänellä on yksi lapsi, vuonna 1988 syntynyt Henry-niminen poika. Äskettäin Mortensen näytteli Sigmund Freudin osan A Dangerous Method elokuvassa. Tänä vuonna hänet nähdään lisäksi elokuvassa On the Road.