Vammaisesta pikkupojasta nettisensaatio – koskettava video leviää verkossa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Koulukiusaaminen on ollut viime vuosina kovasti esillä mediassa, mutta vakavasta aiheesta tuskin voidaan koskaan puhua liikaa. Usein muista poikkeavat lapset joutuvat muiden kiusaamiksi, mutta poikkeukset vahvistavat säännön. Nyt eräs poikkeus tulee Yhdysvalloista.

11-vuotias amerikkalainen Matt Woodrum on noussut julkkikseksi YouTubessa julkaistun videon ansiosta. Videolla nähdään kuinka Ohion Worthingtonissa koulua käyvä vammainen poika ottaa osaa koulun juoksukilpailuun, vaikka juokseminen on hänelle hyvin vaivalloista.

16. toukokuuta kuvatusta videosta on tullut hitti Mattin sitkeyden ansiosta, mutta osansa ovat saaneet myös hänen koulutoverit, jotka esimerkillisellä tavalla kannustavat poikaa ylittämään itsensä ja juoksemaan 400 metrin kilpailun maaliin saakka. Monet videon nähneet ovat levittäneet sitä sosiaalisessa mediassa malliesimerkkinä sitkeydestä ja lähimmäisten kannustuksesta.