Löytyykö sinulta 14 miljoonaa euroa ylimääräistä? Tässä huippusalainen sijoituskohde

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet kiinteistösijoittajat ovat takoneen vuosien varrella muhkeat voitot erikoisillakin rakennuksilla, mutta ainakaan vielä Suomessa ei ole myyty yhtään sukellusveneille tarkoitettua tukikohtaa. Nyt sellainen on kuitenkin myynnissä Norjassa.

Kuva: Splash
Kuva: Finn.no

14 miljoonan dollarin hinnalla ostaja saa omakseen taatusti uniikin kohteen, jonka pinta-ala on kymmeniätuhansia neliömetrejä ja jonka rakentaminen maksoi aikoinaan lähes 450 miljoonaa euroa. Norjan armeija on nimittäin myymässä Olavsvernissä sijaitsevan vuoren sisään rakennettua sukellusvenetukikohtaansa, joka oli aktiivikäytössä 50 vuoden ajan vuoteen 2002 saakka.

Kuva: Splash
Kuva: Finn.no

Myynnistä uutisoi ensimmäisenä Norjan TV2, mutta sittemmin tukikohta on tullut avoimempaan myyntiin ja entisestä huippusalaisesta tukikohdasta on julkaistu myös valokuvia. Maan alla sijaitsevien tilojen lisäksi alueeseen kuuluu myös useita rakennuksia maan pinnalla.