Käytännön pila meni liian pitkälle – tekijä olisi voinut menettää henkensä

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Maailmalla on tehty satoja zombie-elokuvia, joissa lähes kaikissa nähdään ihmisten kimppuun hyökkääviä eläviä kuolleita. Äskettäin elokuvista tuttu zombietarina kävi toteen Miamissa, Yhdysvalloissa. Nyt zombieteemaa on jatkettu karmaisevasta tapahtumasta tehdyllä pilavideolla.

Tapahtumat saivat alkunsa viikko sitten sattuneesta hyökkäyksestä, jossa Rudy Eugene -niminen alaston mies ammuttiin kuoliaaksi omituisen tilanteen yhteydessä. Eugene löydettiin syömästä Ronald Poppo -nimisen kodittoman miehen kasvoja, eikä hän lopettanut hyökkäystään poliisien varoituksista huolimatta. Nyt zombie-aiheesta on tehty julma pilavideo.

YouTube-palveluun ladatulla videolla zombieta esittävä mies juoksentelee kaduilla veriseen ja repeytyneeseen paitaan pukeutuneena. Pilavideolla nähdään, kuinka mies omituisesti ääntelehtimällä ja elehtimällä säikäyttelee pahaa-aavistamattomia kansalaisia. Monet vastaantulijat juoksevatkin peloissaan ”zombieta” pakoon. Tekijä asetti itsensä samalla hengenvaaraan.

Pilailumielessä tehtyä videota on jo kuvailtu sairaaksi ja vaaralliseksi. Väitteissä on perää, sillä joku olisi voinut Miamin tapauksen jälkimainingeissa ampua pilailevan miehen kuoliaaksi. Vaikka näin traagiseen lopputulokseen pila ei päättynytkään, videon lopussa nähdään silti kuinka sen päätähden perään lähtee joukko oletettavasti melko vihaisia koripalloilijoita.