Mary J. Blige mokasi – opiskelijat joutuvat keskeyttämään opintonsa

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Amerikkalainen r&b-laulaja Mary J. Blige tunnetaan hiteistään The One, Be Without You ja No More Drama. Blige on ottanut hittikappaleisiinsa materiaalia vaikeasta menneisyydestään. 41-vuotias laulaja tunnetaan myös tekemästään hyväntekeväisyystyöstään, joka on kuitenkin nyt epäonnistunut pahemman kerran.

Äskettäin Bligen perustaman naisten hyvinvointia edistävän FFAWN-organisaation kerrottiin olevan ongelmissa, sillä se sai vastaansa oikeusjutun maksamattomien pankkilainojen takia. Nyt New York Post -lehden mukaan useat opiskelijat ovat jopa joutuneet lopettamaan koulunkäyntinsä organisaation rahaongelmien takia. FFAWN on lahjoittanut 25 nuorelle stipendit koulunkäyntiä varten, mutta nyt rahahanat ovatkin yllättäen sulkeutuneet.

Nyt esiin onkin tullut opiskelijoita, joiden mukaan stipendien maksaminen takkuilee. Tämän seurauksena kukaan ei maksa oppilaiden koulunkäyntikuluja, eli he joutuvat jättämään opiskelunsa kesken. Opiskelijoiden vanhemmat ovat esimerkiksi joutuneet ottamaan pankkilainoja pitääkseensä lapsensa koulussa.

Vielä viime viikolla Mary J. Blige sanoi, että stipendien kanssa ei ole ongelmia, ja että hän selvittää parhaillaan järjestön rahasotkuja. Todellisuus näyttää kuitenkin olevan jotain ihan muuta, sillä lähteiden mukaan muutkin organisaation antamat shekit ovat olleet katteettomia. Organisaation rahankäyttö joutuu muutenkin syyniin, sillä tuottoa tekemätön järjestö on vastaanottanut enemmän rahaa kuin mitä se on lahjoittanut eteenpäin.

Grammy-palkittu Blige julkaisi What’s the 411 -nimisen debyyttialbuminsa vuonna 1992. Tähti on julkaissut uransa aikana yksitoista studioalbumia. Hän meni naimisiin managerinsa Martin Kendu Isaacsin kanssa vuonna 2003. Tähti nähdään näyttävässä roolissa tulevassa Rock of Ages -musiikkielokuvassa. Blige näyttelee elokuvassa muun muassa Tom Cruisen ja Catherine Zeta-Jonesin rinnalla.