Lumikki ja metsästäjä -elokuva suututti lyhytkasvuiset: ”Kääpiöroolit huijattiin!”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Odotettu Lumikki ja metsästäjä -elokuva on herättänyt jo etukäteen runsaasti kohua maailmalla. Suomessa 8. kesäkuuta ensi-iltansa saavan elokuvan pääosissa nähdään muun muassa Kristen Stewart, Chris Hemsworth ja Charlize Theron.

Nyt Lumikki ja metsästäjä -elokuva on joutunut kohujen kouriin, sillä pienikokoiset ihmiset ovat raivostuneet elokuvan puutteista. Lumikin kanssa nähdään edelleen seitsemän kääpiötä, mutta tällä kertaa rooleihin ei olekaan palkattu lyhytkasvuisia ihmisiä. Elokuvan tuottajat käyttivät aitojen lyhytkasvuisten ihmisten sijaan normaalikokoisia näyttelijöitä, jotka kutistettiin digitaalisesti näyttämään valkokankaalla kääpiöiltä.

– Kääpiöroolit huijattiin meiltä! Viihdealan tulisi aktiivisesti antaa rooleja pienille ihmisille. Haluamme erityisesti meille kirjoitettuja kääpiön rooleja ja myös muitakin rooleja, kertoi Amerikan pienten ihmisten järjestön edustaja TMZ-sivustolle.

Lumikki ja metsästäjä -elokuva mukailee tunnettua Lumikki-satua. Siinä ilkeä kuningatar lähettää metsästäjän surmaamaan Lumikin, mutta mies opettaakin sen sijaan tytön taistelemaan. Toiminnallisen Lumikki-tarinan ohjaa Rupert Sanders ja elokuvan tuottavat Joe Roth ja Sam Mercer.