DNA-testi vahvisti: Koiranpentu osoittautui sudeksi – katso video

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Maailmalla kerrotaan usein tarinoita ihmisen ja luonnon kohtaamisista. Joskus kohtaamiset päättyvät traagisesti, mutta myös hauskoja ja erikoisia tapauksia tulee julki. Nyt eräiden patikoijien kerrotaan erehtyneen eläinlajista Yhdysvaltojen Idahon vuoristomaisemissa.

Turistit olivat patikoimassa Smoky Mountains -vuoriston lähettyvillä, kun he huomasivat koiranpennulta muistuttavan eläimen harhailemassa metsässä. Patikoijat ottivat hylätyn koiranpennun mukaansa ja veivät sen paikalliselle eläinlääkäriasemalle.

Eläinlääkärit saivat kuitenkin DNA-testien avulla vahvistuksen epäilyilleen siitä, että koiranpentu olikin todellisuudessa susi. Viranomaisten mukaan sudenpentu oli mahdollisesti eksynyt laumastaan, ja nyt he ovat huolissaan sudenpennun tulevaisuudesta. He nimittäin pelkäävät, ettei pennun laumaa enää löydetä.

– Patikoijat luulivat eläintä hylätyksi, joten he veivät sen eläinlääkäriasemalle. Siellä selvisi, että se oli susi. Emme aio luovuttaa, eläinviraston työntekijät kertoivat NWCN-televisiokanavalle.