Paha tietomurto: Miljoonien LinkedIn-käyttäjien salasanat vuotaneet – tässä niistä säälittävimpiä

Digi · Stara.fi

Nettimaailmassa tapahtuvien tietovuotojen määrä jatkaa yhä kasvuaan, ja nyt on isketty jo kertaluokkaa suurempaan verkkopalveluun. Tällä kertaa hakkerit ovat nimittäin saaneet miljoonia salasanoja ”ammattilaisten Facebookista”, eli LinkedIn-palvelusta.

Tuoreimpien väitteiden mukaan jopa puolet vuotaneista salasanoista olisi jo selvitetty. Aiemmin määrän uskottiin olevan vain satojatuhansia. Hakkerien väitteiden mukaan vääriin käsiin päätyneissä tiedostoissa voi olla jopa kaikkien 161 miljoonan käyttäjän salasanat. Palvelu on kuitenkin kiistänyt väitteet. Joka tapauksessa kaikkien LinkedIn-palvelun käyttäjien tulee vaihtaa sanasanansa välittömästi.

Vuotaneita salasanoja on nyt päätynyt myös julkisuuteen ja niiden tarkistuspalvelu on avattu verkkoon. Samalla on päästy tarkistamaan myös millaisia salasanoja käyttäjät ovat itselleen valinneet. Tulos ei ollut kovin mairitteleva ottaen huomioon sivuston käyttäjäkunnan. Säälittävimpien listalle nostettiin tässä järjestyksessä 1. deadwife, 2. divorcee, 3. alwaysalone, 4. killmenow, 5. doglover, 6. alone69, 7. linkedin, 8. hatemyjob, 9. needajob, 10. unemployed, 11. mylittlepony, 12. sadness, 13. fireme, 14. indebt ja 15. iwishiwasdead.