Arvostelu: Lumikki ja metsästäjä

Elokuvat · Neea Jokinen

Vuoden 2012 odotetuimpiin elokuviin lukeutuvan Lumikki ja metsästäjä -fantasiaelokuvan päätähtenä nähdään Twilight-vampyyrielokuvista supertähdeksi noussut Kristen Stewart. Grimmin veljesten alkuperäiseen Lumikki-satuun perustuva teos on huomattavasti synkempi kuin aiemmin tänä vuonna iltansa saanut Kerro, kerro kuvastin -elokuva, joka perustuu myös Lumikin ja seitsemän kääpiön maailmaan.

Ilkeä äitipuoli ja kuningatar (Charlize Theron) värisyttää pahoilla voimillaan valtakunnan asukkaita. Kauneudesta mahtia saava hallitsija järkyttyy, kun taikapeili kertoo edesmenneen kuninkaan Lumikki-tyttären (Kristen Stewart) olevan maailman kaunein ihminen. Kuningatar haluaa Lumikin sykkivän sydämen saadakseen heikkenevät voimansa takaisin.

Nuoruutensa vankina ollut Lumikki onnistuu karkaamaan häjyn äitipuolensa kynsistä Synkkään metsään. Kuningatar lähettää elämänilonsa kadottaneen ja alkoholismista kärsivän metsästäjän Lumikin perään. Metsästäjä ei kuitenkaan pysty tappamaan kauneutta ja viattomuutta hehkuvaa nuorta tyttöä, vaan hän lyöttäytyy yhteen Lumikin kanssa pelastaakseen valtakunnan pimeyden voimilta.

Hollywoodin nuorten näyttelijäkaunottarien joukkoon lukeutuva Kristen Stewart on täydellinen valinta vaaleaihoisen Lumikin rooliin. Luonnonkauneudellaan häikäisevän naistähden elekielessä ja liikkuvuudessa on kuitenkin havaittavissa samoja piirteitä, joita nähdään hänen Bella Swan -roolihahmossaan Twilight-vampyyrielokuvissa. Stewart ei paljastanut itsestään uusia puolia, vaikka neitokaisen sisällä lymyää varmasti moniulotteisempaakin näyttelemistä.

Oscar-palkitun Charlize Theronin näyttelijätaidot loistavat pahan äitipuolen roolissa, jonka syövereihin vaaleaverikkö näyttää selvästi uppoutuneen. Elokuvassa esiintyvien kääpiömiesten osuus jää hieman kolkoksi värittömien luonnekuvausten takia. Jännitysruiskeen tarjoaa vaaroja pursuava Synkkä metsä, jonka uumenissa pelko ottaa vallan.

Lumikki ja metsästäjä -elokuva vangitsee katsojan mielenkiinnon jo ensimmäisten minuuttien aikana. Tummasävyisen elokuvan alkukerronta ja taistelukohtaukset vakuuttavat mystisyydellään. Perinteisen Lumikki-sadun värimaailman päälaelleen kääntävä elokuva ei irrota otettaan, vaan pitää katsojan hallussaan aina elokuvan loppukohtaukseen saakka.

Lajityyppi: Toiminta, seikkailu, draama, fantasiaOhjaaja: Rupert SandersPääosissa: Kristen Stewart, Charlize Theron, Chris Hemsworth, Sam Claflin, Sam SpruellEnsi-ilta: 8.6.2012 (Suomi)Kesto: 2h 7minIkäraja: K12

Pisteet 5/5