Alkoiko aamusi huonosti? Näin pysyt skarppina aamuisin

Lifestyle · Meri Pulkkinen

Hyvillä aamurutiineilla päivän pystyy yleensä käynnistämään ilman hampaiden kiristelyä ja herätyskellojen heittelyä. Nyt AskMen-sivusto onkin listannut aamurutiineja, jotka takaavat aivojesi varmasti hyrräävän hyvin koko päivän.

Aamun sanomalehden lukeminen on sekä yksi suosituimmista että hyödyllisimmistä aamurutiineista. Uutisten lukeminen pitää sinut ajan tasalla ja saat hyviä jutunaiheita työpaikkasi kahvihuoneeseen. Samalla se myös lämmittelee aivojasi tulevaa päivää varten. Televisiouutisten katselu aamuisin sopii joillekin, mutta lehden lukeminen hiljaisuudessa on rauhallisempi vaihtoehto.

Sivuston mukaan sanomalehdissä olevia sudokuja ja sanaristikoita kannattaa myös ratkoa aamuisin. Hieman haastavien, muttei kuitenkaan ärsyttävien pulmien ratkominen herättelee aivot mukavasti ja voit rentoutua aamulla ennen töihin menoa. Yllättävää kyllä, myös pieni siivoilu aamuisin auttaa aivojasi. Lojuvat tavarat lisäävät stressitasoasi, joten siisti talo auttaa sinua kohtaamaan tulevan päivän.

Urheileminen aamuisin on myös mainio idea. Vaikka sänky kutsuisikin sinua houkuttelevasti, lähde koisimisen sijaan ulos urheilemaan. Olet energinen koko päivän, etkä joudu potemaan huonoa omaatuntoa vaikket jaksaisikaan käydä töiden jälkeen enää kuntosalilla. Esimerkiksi aamulenkit kauniissa maastossa ovat upea tapa aloittaa päivä kuin päivä.

Oman kalenterin silmäily auttaa sinua pärjäämään arjessasi, joten sekin kannattaa tehdä aamuisin. Käytä aamulla vaivaiset puoli minuuttia kalenterisi tutkimiseen, niin olet heti paremmin valmistautunut edessä oleviin tapahtumiin – etkä unohtele tärkeitä menojasi niin helposti. Nauti samalla terveellinen ja monipuolinen aamupala, niin pysyt varmasti skarppina koko päivän.