Turkulainen: Suomalainen ruokaguru löysi simppelin krapulalääkkeen

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomalaisten alkoholinkulutus on tunnetusti runsaanlaista varsinkin kesän terassikauden myötä. Monia vaivaa oluen maistelun jälkeen krapulainen olo, jota ihmiset yrittävät usein lääkitä erilaisin keinoin. Nyt Turkulainen-lehti kertoo tamperelaisen ravintoasiantuntija Jaakko Halmetojan vinkkaamasta krapulalääkkeestä, joka on yksinkertaisempi kuin voisi arvata.

Ruokagurun mielestä krapula-aamun paha olo lähtee nimittäin parhaiten pois suolavedellä. Monet syövät tunnetusti krapulassa suolaista ruokaa kuten pizzaa tai hampurilaista. Halmetojan mielestä pahan olon saa kuitenkin helpommin pois vesilasillisella, johon on laitettu käsittelemätöntä merisuolaa.

– Uskallan väittää, että saat siitä paremman olon, kertoo Jaakko Halmetoja Turkulainen-lehdelle.

Mies perustelee väitettään sillä, että ihmiset saavat huonovointisena sairaalassakin suolaliuosta. Tiputuksessa periaate on sama, sillä kehon tasapaino pyritään palauttamaan oikeanlaisilla suoloilla. Halmetojan mukaan suolalla on väliä, ja hän suositteleekin luomusuolaa ja mahdollisimman käsittelemätöntä meri- tai vuorisuolaa.