Maailman nuorin yrittäjä? 6-vuotiaalla jo kolme karkkikauppaa

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Lukuisten lasten unelmana on varmasti ollut avata oma karkkikauppa, josta voisi napsia karkkeja ilmaiseksi milloin tahansa. Nyt monen yrittäjän suut voivatkin loksahtaa auki, sillä otsikoihin on noussut vasta kuusivuotias menestyksekäs karkkikauppias.

Daily Mail -lehti kertoo kuusivuotiaasta alakoululaisesta Mollie Pricesta, joka omistaa kolme makeisia myyvää liikettä. Lehden mukaan nuori neiti myy kaupoissaan pääasiassa brittiläisiä ja amerikkalaisia karkkeja. Äitinsä Beckyn avustuksella Mollie avasi äskettäin kolmannen Mollie’s-liikkeensä.

Pikkutyttö valitsee ja järjestää itse myytävät tuotteet myymälöihinsä. Liikkeissä asiakkaat saavat itse muodostaa haluamansa karkkipussit irtomakeisastioista. Mollyn äidin mukaan tyttö oli koko liikeidean takana, sillä kuusivuotias tyttö rakastaa irtomakeisia.

Nuori tyttö työskentelee yhdessä liikkeessä aina lauantaisin, ja hän herää joka sunnuntai aamuviideltä hakeakseen tukusta täydennyksiä kauppojen varastoihin. Mollie myös testauttaa makeisia ystävillään jotta hän tietäisi mitkä tuotteet maistuvat hyviltä. Tytön äiti uskoo nuoren Mollien näkemyksien mukaan toimimisen tekevän kaupoista kaikeinikäisille sopivia.

– Hän on ehdottomasti kallistumassa kohti uraa liiketoiminnan parissa, ja hän aikoo ottaa kaupat kokonaan haltuunsa ollessaan vanhempi. Tämä on ollut hänelle upea oppimiskokemus, tytön äiti Becky kertoo lehdelle.