Provinssirock käynnistyi – Snow Patrol kruunasi perjantai-illan

Viihdeuutiset · Elina Sipiläinen

Seinäjoen kolmipäiväinen Provinssirock käynnistyi eilen elektropopin tunnelmissa, kun festivaalilla yleisöä villitsivät muiden muassa ranskalainen M83 ja brittiläinen Example. Törnävänsaaressa juhlinutta festarikansaa hemmoteltiin perinteistä poiketen kauniilla auringonpaisteella. Aurinkoinen sää houkuttelikin perjantaina paikalle yli 20 000 festarikävijää.

Perjantai-illan yksi pääesiintyjistä oli Suomessa ensimmäistä kertaa esiintynyt pitkän linjan brittiyhtye Snow Patrol. Melodista rockmusiikkia soittava yhtye heitti Seinäjoen illassa energisen keikan.

Päälavalla esiintynyt yhtye sai tuhatpäisen festarikansan mukaansa hempeillä rock-kappaleillaan. Yhtyeeltä kuultiin keikan aikana muiden muassa hitit Called Out In The Dark, This Isn’t Everything You Are ja Greyn anatomia -televisiosarjassakin huomiota saanut Chasing Cars. Peräti puolitoistatuntia kestäneen keikan päätti tunnelman kattoon nostanut Just Say Yes.

Tänään lauantaina Provinssirockin lavoilla nähdään muiden muassa Billy Talent, Pendolum ja Rise Against. Kotimaisista yhtyeistä festarikansaa viihdyttävät muiden muassa Apulanta, Chisu ja PMMP.