Prince valitsi erikoisen keikkapaikan – Pariisin kaupunki kieltäytyi

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Amerikkalainen laulaja-lauluntekijä Prince tunnetaan musiikillisena huippulahjakkuutena, joka on myynyt kansainvälisesti yli 150 miljoonaa levyä. Mies tiedetään multi-instrumentalistina, joka soittaa useilla levytyksillään kaikki soittimet.

Omintakeisesta tyylistään tunnettu Prince on saanut mainetta diivailevana artistina. Äskettäin mies sai mahtipontisen idean konsertista Pariisin kuuluisan Eiffel-tornin alla. Nyt Pariisin kaupunki on kuitenkin kieltäytynyt yhteistyöstä artistin kanssa, koska Princen konsertti olisi ajoittunut Ranskan tärkeään juhlapäivään.

Prince aikoi heittää keikan Pariisissa 14. heinäkuuta, jolloin kaupungissa juhlitaan Bastillen linnoituksen muistopäivää. Kaupungin pormestari Bertrand Delanoe aikoo laittaa juhlallisuudet maailmankuulun artistin edelle. Huffington Post -sivuston mukaan mies on kuitenkin valmis neuvottelemaan tähden kanssa myöhemmistä konserttipäivistä.

Prince tunnetaan mustan rytmimusiikin merkittävänä kehittäjänä, joka loi oman Minneapolis-soundinsa. Vuosina 1993 ja 2000 välillä Prince tunnettiin symbolilla, jolle ei ole ääntämisasua. Epävirallisesti hänet tunnettiin tuolloin nimillä The Artist Formerly Known As Prince ja The Artist. Princen kuuluisimpia kappaleita ovat muun muassa Purple Rain, Little Red Corvette ja When Doves Cry. 1980-luvulla Michael Jackson pyysi Princeä laulamaan Bad-kappaleelle, mutta popdiiva kieltäytyi yhteistyöstä hänen kanssaan.