Raju luonnonilmiö Yhdysvalloissa: ”Taivaalta satoi golfpalloja” – katso video

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Viime vuosina maailmalla on nähty vuosi vuodelta enemmän poikkeuksellisia luonnonilmiöitä, ja monet asiantuntijat pitävät niitä merkkinä ilmaston lämpenemisestä. Nyt Yhdysvaltojen Dallasissa on ikuistettu video rajusta raesateesta.

Nettivideolla eräs nainen kuvaa kotitalonsa pihamaata, jonne putoilee valtavia rakeita. Pesäpallon kokoiset rakeet putoavat vauhdilla talon terassille, joka on täynnä valkoisia rakeita. Videolla kuullaan, kuinka rakeet kopsahtelevat terassin puuaitoihin.

Nainen juoksee pian etupihalle ja hän kauhistuu näystä. Valtavat rakeet nimittäin pommittavat hänen tielle pysäköityä autoa. Nainen voivotteleekin videolla autonsa kohtaloa. Videon kuvaaja ottaa ulko-oven edestä käteensä rakeen, joka on noin mandariinin kokoinen. Dallas News -lehden mukaan raekuuro katkaisi yli 6.000 kodista sähköt.

Pohjois-Texasin alueella on riehunut viime kuukausina useita tornadoja. Kolme tuntia kestäneen raekuuron ja tornadojen aiheuttamien tuhojen uskotaan maksavan Dallasille noin 400 miljoonaa dollaria. Rakeet tuhosivat muun muuassa useiden rakennusten kattoja.

– Rakeiden putoamisesta syntyi ääni, joka muistutti aseen laukaisemista. En ole koskaan nähnyt yhtä rajua raekuuroa, Lakewoodissa asuva Jim Wilson kertoi WKRG-kanavalle.