Laihdutus ei auttanut – kaljamaha olikin yli 20 kilon kasvain

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Monille miehille kertyy alkoholipitoisten elintottumusten ja iän tuomien muutosten ansiosta niin sanottu kaljamaha. Usein dieetti auttaa vatsan pienennykseen, mutta näin ei kuitenkaan käy joka kerta. Nyt erään brittiläisen miehen kaljamaha paljastuikin jättikokoiseksi kasvaimeksi.

Brittiläinen Jeff Bennett oli ollut pitkään dieetillä kasvaneen vatsakumpunsa vuoksi. 53-vuotias mies piti painonnousuaan keski-iän tuomina muutoksina. Bennett onnistuikin dieetillään pudottamaan painoaan kaikkialta muualta paitsi itse ongelma-alueelta.

– Painoni putosi, mutta vatsani pysyi entisellään. Jossain vaiheessa pidin kaapumaisia paitoja peittääkseni kaljamahani. Ihmiset osoittelivat sitä ja tekivät siitä pilkkaa, kertoo Jeff Bennett The Sun -sivustolle.

Bennettin vaimo pakotti miehensä lopulta lääkärin vastaanotolle. Siellä miehen pömpötykselle selvisi lopulta järkyttävä syy. Hänen kaljamahansa olikin yli 20 kilon painoinen syöpäkasvain, joka oli muhinut miehen vatsassa yli kymmenen vuoden ajan.

Kasvain peitti miehen vatsan keskiosan ja se puristi hänen sisäelimiään hengenvaarallisesti. Lontoolaisen sairaalan kirurgi poisti onnistuneesti 22-kiloisen kasvaimen Bennetin vatsasta. Mies laihtuikin leikkauksen ansiosta useita kiloja, ja järkytti jopa vaimoaan litteävatsaisella olemuksellaan.