Mullistava keksintö: Opiskelijat kehittivät sähköä tuottavan jalkapallon!

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Parhaillaan käynnissä olevien jalkapallon EM-kisojen myötä on vaikea unohtaa, että jalkapallo on maailman suosituin laji. Nyt tämä fanaattisuus on muutettu käytännön hyödyksi, sillä amerikkalaisopiskelijat ovat keksineet energiaa vangitsevan jalkapallon.

Daily Mail -lehti kertoo Soccket-nimisestä uutuuskeksinnöstä, jonka kautta jalkapallon pelaaminen yhdistetään sähkön hankkimiseen. Ihmepallo vangitsee pelaamisen aikana syntyneen energian, jota voi käyttää adapterin kautta sähkönä suoraan pallosta. Puolen tunnin potkiminen luo kolme tuntia sähköä.

Uutuuskeksinnön takana on joukko Harvard-opiskelijoita. Idea mullistavaan keksintöön lähti universaalisti megasuositusta jalkapallosta ja huutavasta sähkönpulasta. Jopa viidesosa maailman väestöstä joutuu elämään ilman sähköä, joten keksintö saattaisi mullistaa monen ihmisen elämän.

– Samalla tavalla kuin huomasimme jalkapallon olevan maailmanlaajuisesti erittäin rakastettua, huomasimme myös, että turvalliselle, kestävälle ja välittömälle sähkön lähteelle on valtavat markkinat, kertoo pallon suunnitteluun osallistunut Julia Silverman.

Yhden Soccket-pallon tuottaminen maksaa hieman tavallista jalkapalloa enemmän, eikä siihen tarvitse puhaltaa ilmaa. Pallo on vedenpitävä ja kestävä. Liike-energiaa hyödyntävä jalkapallo pystyisi vähentämään huomattavasti hiilidioksidipäästöjä aiheuttavien kerosiinilamppujen käyttämistä kehitysmaissa.