Jimi Hendrix, Elvis ja Doors tekevät paluun esiintymislavoille

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Viihdemaailmassa on yleistymässä uusi trendi, jossa kuolleet esiintyjät tuodaan jälleen lavalle uuden hologrammi-tekniikan avulla. 15 vuotta sitten edesmennyt räppäri Tupac Shakur nousi äskettäin Coachella-festivaalien lavalle hologrammina.

Nyt Shakurin esityksestä vastannut brittiläinen Musion-firma aikoo tuoda muitakin edesmenneitä julkkiksia esiintymislavoille. Yritys neuvottelee parhaillaan Jimi Hendrixin siskon kanssa kitaravirtuoosin tulevasta virtuaalikeikasta. Janie Hendrixin mukaan poptähden perheelle on tärkeintä, että luotu hologrammi muistuttaa mahdollisimman paljon edesmennyttä rokkaria.

Firma luo lavalle hologrammin modernia 3D-tekniikkaa hyödyntäen. Se käyttää apuna viktoriaaniselta teatterikaudelta peräisin olevaa Pepper’s ghost -tekniikkaa, jossa näyttämölle projisoidaan elävännäköinen kuva lavalle piilotettujen peilien avulla. Konsertin järjestäjät luovatkin poptähdistä animaation, joka sitten projisoidaan piilotettujen peilien avulla lavalle.

– Teknologia kehittyy koko ajan. Monet muutkin edesmenneet artistit tekevät paluun lavoille, kun ihmiset tajuavat, mitä voimme tekniikalla rakentaa. Esityslupien kanssa voi tulla haasteita, mutta konserttien järjestämiseen vaadittava tekniikka on jo olemassa, kertoo Musion-firman johtaja James Rock Daily Mail -sivustolle.

Brittiläisen firman lisäksi muutkin teknologiayritykset pyrkivät järjestämään kuolleiden artistien hologrammikeikkoja. Niin ikään Elvis, The Doors ja Marilyn Monroe ovat tekemässä paluuta faniensa joukkoon. Aiemmin tässä kuussa raportoitiin, että Elviksen perikunta on antanut luvan käyttää tähden hologrammia konserteissa, elokuvissa ja televisio-ohjelmissa.