Teinityttö värjäsi hiuksensa – opettajalta raju ylilyönti

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Yhdysvaltojen ja Britannian suunnalta on tullut viime aikoina ilmi tapauksia, joissa koulut ovat erottaneet oppilaitaan esimerkiksi liian räväköiden kampauksien takia. Nyt erään teinitytön opiskelun kerrotaan muuttuneen radikaalisti, kun hän värjäsi hiuskuontalonsa kirkkaanpunaiseksi.

Kirsty Crooke värjäsi hiuksensa kirkkaanpunaisiksi, ja uusi väri ei miellyttänyt hänen koulunsa opettajia. Yorkshiressä sijaitsevan koulun opettajien mielestä tytön hiusväri rikkoi koulun sääntöjä. Koulupukua käyttävä tyttö siirrettiin oppituntien ajaksi tyhjään luokkahuoneeseen, jotta hiusväri ei häiritsisi muita oppilaita.

Teinityttö joutui opiskelemaan viikkojen ajan yksin, jotta hänen hiusvärinsä kuluisi pois. Eristyshuoneeseen tyrkätyn tytön Natalie-äiti on raivoissaan tapauksesta, sillä hänen mielestään nuorten tulisi saada ilmaista itseään muun muuassa pukeutumisella ja hiustyyleillä. Lisäksi äiti on ihmeissään siitä, että joillakin koulun opettajilla on hiuksissaan violetteja raitoja.

– Ymmärtäisin, jos tyttäreni hiukset olisivat siniset. Hän joutuu opiskelemaan häiriköille tarkoitetussa luokkahuoneessa. Opettajien tulisi keskittyä johonkin muuhun kuin oppilaiden hiusväreihin, Natalie Bussey kertoi The Daily Mail -sivustolle.

Rehtori Richard Hughesin mukaan koulu-univormun käyttäminen ja asiallinen pukeutuminen on hyvin tärkeää heidän koulussaan. Samantyyppisiä tapauksia on tullut ilmi ennenkin. Äskettäin eräät teinitytöt joutuivat leikkaamaan toistensa värikkäät hiuslisäkkeet pois, koska heidän opettajansa ei pitänyt niistä.