Prinssi William on tänään 13 miljoonaa euroa rikkaampi

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Myös veronmaksajien rahoilla elävillä Ison-Britannian kuninkaallisilla ei ole pahemmin puutetta pikkurahasta. Sama pätee myös viime vuonna Catherine ”Kate” Middletonin kanssa naimisiin menneeseen prinssi Williamiin. Nyt hänen henkilökohtainen omaisuutensa kasvaa entisestään.

Prinssi William, eli Cambridgen herttua, on oikeutettu eilisen syntymäpäivänsä johdosta päätähuimaavaan perintöön, Daily Mail kertoo. Kyseessä on Williamin äidin prinsessa Dianan jättämä miljoonaperintö, jonka arvon uskotaan olevan tänä päivänä jopa 20 miljoonaa puntaa, eli noin 26 miljoonaa euroa. Tämä summa on tarkoitettu jaettavaksi puoliksi prinssi Williamin ja hänen veljensä prinssi Harryn kanssa.

Vuoden naimisissa ollut prinssi William on siten oikeutettu huimaavaan 10 miljoonan punnan, eli noin 13 miljoonan euron jättiperintöön. Diana jätti kuollessaan vuonna 1997 jälkeensä lähes 13 miljoonan punnan omaisuuden, joka on vuosien varrella kasvanut huimasti sijoitusten johdosta. Alkuperäisessä testamentissaan Diana halusi poikiensa saavan perinnön heidän täyttäessään 25 vuotta, mutta ikärajaa nostettiin prinsessan kuoleman jälkeen oikeuden määräyksellä.

Prinssi Williamin on kuitenkin kerrottu juhlistavan merkittävää syntymäpäiväänsä hillitysti. Prinssi aikoo vaimonsa Katen kanssa illastaa pienen ystäväpiirin kanssa heidän kodissaan Walesissa. Williamia siis tuskin nähdään tänään yöelämässä tuhlaamassa miljooniaan.