Suomeen saapuva räppäri narahti huumeista – mukana 30 000 euroa käteistä

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Maailman tunnetuimpien ja suositumpien rap-artistien joukkoon lukeutuva yhdysvaltalainen Snoop Dogg saapuu pian Suomeen esiintymään Turussa järjestettävään Ruisrockiin. Räppäri tunnetaan musiikkiuransa lisäksi huumesekoiluistaan. Tammikuussa hän kärähti huumeista jo ties kuinka monennen kerran.

Nyt 40-vuotiaan räppärin uutisoidaan joutuneen ongelmiin Norjan tulliviranomaisten kanssa. Snoop Dogg nimittäin otettiin eilen säilöön, koska hänen matkatavaroistaan löytyi kahdeksan grammaa marihuanaa ja 24.000 puntaa, eli noin 30.000 euroa, käteistä. Kjevicin lentoaseman huumekoira narautti miehen, kun hän oli kävelemässä pois lentokentältä, Contact Music -sivusto uutisoi.

Viranomaisten mukaan räppäri rikkoi useita maan lakeja. Snoop Doggille annettiin tutkimusten jälkeen 5.500 punnan, eli noin 7.100 euron, sakko. Hän matkusti Norjaan esiintymään Hove-musiikkifestivaaleille. Huumeita käyttävä räppäri kertoi taannoin haluavansa jutella kahden kesken Yhdysvaltojen presidentin Barack Obaman kanssa ja pyytää häntä laillistamaan marihuana.

Snoop Dogg julkaisi taannoin verkossa valokuvan, jossa hän ja kollegansa Wiz Khalifa poseeraavat valtavan huumekasan vieressä ja näyttävät polttavan huumeita. Britannian viranomaiset poistivat viime syksynä hiphop-tähti Snoop Doggin porttikiellon maahan, ja artisti pääsi viimein esiintymään Britanniassa ensimmäistä kertaa vuosiin. Sittemmin Hollanti kuitenkin kielsi artistia saapumasta maahan ja Snoop joutui perumaan keikkojaan.