Venäläistä rulettia kananmunilla – likaista peliä Britanniassa

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Venäläinen ruletti on lukuisissa elokuvissakin nähty uhkapeli, jossa pelaajat uhkaavat henkeään yleensä yhdellä luodilla varustetulla aseella. Aseen liipasinta painetaan vuorotellen aseen ollessa pelaajan päätä vasten, ja luodilta säästynyt pelaaja on luonnollisestikin aina voittaja.

Nyt elämäänsä hieman jännitystä haluavat voivat kuitenkin osallistua venäläiseen rulettiin henkiään uhkaamatta. World Egg Throwing Federation nimittäin järjestää vuosittain kananmunilla pelattavan venäläisen ruletin maailmanmestaruudet. Kananmunien heittämiselle omistautunut järjestö kertoo sivuillaan, kuinka kananmunaruletti järjestetään kananmunien heittämisen maailmanmestaruuskisojen yhteydessä.

Tämän vuoden tapahtumasta tallennetulla YouTube-videolla kisojen toimintaidea näkyy parhaimmillaan. Swatonissa Englannissa pidetyissä mittelöissä kaksi kilpailijaa ottaa vuorotellen kananmunan kuuden munan joukosta, ja iskee sen päätänsä vasten. Kuudesta munasta vain yksi on raaka, ja ruletin häviäjä onkin se, joka rikkoo päähänsä raa’an kananmunan. Valitsemaansa munaa ei saa vaihtaa sen jälkeen kun sen on jo ottanut käteensä.

Järjestön mukaan pelissä käytettävät kananmunat ovat kaikki jo viimeisen käyttöpäivänsä ohittaneita, eli syötäviä kananmunia ei erikoisissa maailmanmestaruuskisoissa hukata. Kisoista saadut lipputulot lahjoitetaan lukuisiin eri hyväntekeväisyysjärjestöihin.