Lihaville poliiseille potkut – ellei kuntokuuri tehoa

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Ylipainon on todettu olevan useiden maiden kansalaisia uhkaava terveysongelma, joka lisää muun muassa maiden terveydenhoitokustannuksia. Nyt pakistanilasipoliisien ylipaino on myös herättänyt huolta. Pakistan onkin ryhtynyt tiukkoihin toimenpiteisiin tilanteen takia.

The News -sivusto kertoo, että maa on uhannut antaa Punjab-nimisessä provinssissa työskenteleville ylipainoisille poliiseille potkut. Hurja vaatimus tehtiin sen jälkeen, kun provinssin 19.000 poliisista vain neljännesosa läpäisi virkaan vaadittavat kuntotestit. Ylipainoiset poliisit ovat vastuussa maan tiheimpään asutun provinssin turvallisuudesta.

Provinssin poliisit saivat varoituskirjeen, jonka mukaan yhdenkään poliisin vyötärön ympärysmitta ei saa ylittää 96,5 senttimetriä. Lainvalvojilla on aikaa kuun loppuun saakka saada vyötärönsä kapeimmiksi. Ne, jotka eivät onnistu laihtumaan tarpeeksi, saattavat joutua sanomaan hyvästit työpaikoilleen.

Alueen paikalliset televisiokanavat ovat lähiaikoina tallentaneet videoille ylipainoisten poliisien laiskottelua. Poliiseja on nähty muun muassa torkkumassa tuoleissa ja lörpöttelemässä puhelimiin työaikana. Kuvamateriaali sysäsikin päättäjät painostamaan poliisit massiiviseen laihdutusurakkaan.