Tutkimus paljasti: Naiset kostavat noloilla valokuvilla sosiaalisessa mediassa

Digi · Anna Poikkimäki

Sosiaalisessa mediassa leviävät kuvat herättävät aika ajoin käyttäjissään voimakkaita reaktioita. Monille naisille internetissä julkaistut nolot otokset ovat kauhistus, mitä kauniimpi sukupuoli pyrkii välttämään hinnalla millä hyvänsä.

Nyt uusi tutkimus kuitenkin paljastaa, että periaate ei koske naisia, kun on kyse heidän kanssasisaristaan. My Memory -sivuston kyselyssa haastateltiin 1.500 naista. Kyselyn perusteella melkein neljännes naisista julkaisee tahallisesti noloja kuvia entisistä ystävättäristään, kun ystävyys onkin jostain syystä kariutunut.

Kolmannes naisista myönsi kyselyssä kostavansa tietoisesti ystävättärille, jotka olivat tehneet saman tempun heille. 40 prosenttia naisista kertoi julkaisseensa verkossa kuvan, jossa ystävätär esiintyi ilman meikkiä. 20 prosenttia kieltäytyi poistamasta lisäämäänsä epäedullista kuvaa toisen sitä pyytäessä.

Ironisesti samat vastaajat kertoivat raivostuvansa, jos heistä julkaistaan internetissä nolo kuva. 75 prosenttia vastaajista kertoi poistavansa säännöllisesti merkintöjä muiden julkaisemista noloista kuvista. Tutkimus todistaa, että kasvava määrä ihmisiä käyttää Facebook-yhteisöpalvelua ja muita sosiaalisia medioita ystäviensä nöyryyttämiseen.

Nolojen kuvien uhrit voivat esimerkiksi Facebook-sivustolla poistaa ainoastaan itsestä tehdyn merkinnän kuvista. Tällä hetkellä vain kuvien julkaisija pystyy poistamaan itse kuvan sivustolta. Kuvan voi kuitenkin antaa ilmi sivuston ylläpitäjille, jolloin se saatetaan poistaa.