Apocalyptica-tähdellä paskamainen tuuri Bajamajassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu suomalainen Apocalyptica kiertää tänäkin kesänä aktiivisesti festivaaleja. Viime viikonloppuna yhtye nousi lavalle Riihimäki Rockissa, jonne yhtye saapui suoraan Tsekistä nukkumatta lainkaan yön aikana.

– Kun kiertää kotimaisia ja ulkomaisia festareita ei kaikki mene ihan putkeen. Oltiin Tsekeissä soittamassa festivaaleilla ja piti käydä bajamajassa asioilla. Oli yö ja kopissa oli niin pimeää että ei yhtään nähnyt onko kansi istuttavassa kunnossa, Eicca Toppinen kertoi.

– Otin iPhonen ja yritin valaista sillä ja selvittää asian. Puhelin lipsahti sormista ja putosi liejun sekaan. Sitä ei mitenkään voinu nostaa sieltä sormin. Menin kysymään järjestäjiltä jos löytyisi jotain keppejä millä yrittää noukkia sitä ylös. Ne laittoi jonkun raukan kalastamaan sen sieltä. Putsasin puhelimen ja yritin kuivata sitä. Myöhemmin kun yritin käynnistää sitä sisältä holahti tavaraa lisää ja eikä muuten toiminut enää. Kaikki vaiva turhaan.

Taannoin Apocalyptican Meksikon kiertue käynnistyi ikävissä merkeissä, kun American Airlines hukkasi lennolla yhtyeen tekniset välineet ja kaiken lisäksi myös arvokkaat soittimet. Yhtye onnistui esiintymään lainasoittimilla, mutta omat ovat edelleen kateissa.

Apocalyptican maailmanlaajuinen ura alkoi vuonna 1996 debyyttialbumin Plays Metallica by Four Cellos julkaisulla. Yhtye on sen jälkeen kehittänyt ainutlaatuista tyyliään omalla materiaalillaan ja niittänyt menestystä Suomen lisäksi myös kansainvälisesti. Erityisen suosittu Apocalyptica on ollut Etelä-Amerikassa.