Hollywood suree jälleen – Oscar-voittaja menehtyi

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Kuluneen kesän aikana valitettavan moni legendaarinen televisio- ja elokuvatähti on nukkunut pois. Nyt maailmalla leviää taas suru-uutisia, sillä amerikkalaisnäyttelijä Ernest Borgnine on kuollut sunnuntaina 95-vuotiaana. Mies menehtyi hänen munaistensa lakattua toimimasta.

Miehen pitkäaikainen tiedottaja Harry Flynn kertoi AP-uutistoimistolle näyttelijän menehtyneen losangelesilaisessa Cedars-Sinai -sairaalassa perheensä ympäröimänä. Ernest Borgnine tullaan muistamaan ehkä parhaiten roolistaan vuoden 1955 Marty-elokuvassa. Martya esittänyt Borgnine sai roolistaan myös parhaan miespääosan Oscar-palkinnon.

Isänmaallinen mies oli myös viettänyt kymmenen vuotta Yhydsvaltain laivastossa. Palveluksestaan useilla mitaleillakin palkittu Borgnine värväytyi ensimmäisen kerran vuonna 1935. Näyttelijä vapautettiin palveluksestaan kuuden vuoden jälkeen, mutta hän värväytyi laivastoon uudelleen Yhdysvaltojen lähdettyä mukaan toiseen maailmansotaan.

Näyttelijäsuorituksistaan lukuisia muitakin palkintoja voittanut Borgnine tullaan muistamaan myös esimerkiksi Kunnian miehet, Hurja joukko, Täältä ikuisuuteen ja Likainen tusina -elokuvista. Vuonna 1951 elokuvauransa aloittanut näyttelijä työskenteli ahkerasti aina kuolemaansa asti. Borgnine tunnetaan myös naisseikkailuistaan, sillä miehellä oli elämänsä aikana viisi vaimoa. Näistä viides oli Tova Traesnaes, jonka kanssa näyttelijälegenda oli naimisissa vuodesta 1973 aina kuolemaansa saakka.