Televisiokaunotarta syrjittiin koulussa: ”Söin ruokani wc-kopissa”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Kanadalainen näyttelijä-malli Shay Mitchell nousi vuonna 2010 kuuluisaksi, kun hänet kiinnitettiin ABC-kanavan Pretty Little Liars -televisiosarjaan. Suomessa Valehtelevat viettelijät -nimellä tunnetun hittisarjan tähti näyttelee Emily Fields -roolihahmoa.

Nyt 25-vuotias Shay Mitchell paljasti joutuneensa opiskeluvuosinaan syrjinnän kohteeksi. Näyttelijäkaunottaren mukaan hän ei ollut lukiossa suosittu tyttö, koska hän poikkesi vaaleahiuksisista ja sinisilmäisistä koulutovereistaan etnisen taustansa vuoksi.

– Äitini on filippiiniläis-espanjalaista sukua, kun taas isäni on irlantilainen. Kaikki kaverini olivat vaaleahiuksia ja sinisilmäisiä. Minua syrjittiin ja söin lounastauoilla ruokani wc-kopissa, Shay Mitchell kertoi Seventeen-lehdelle.

Näyttelijäkaunotar kertoi piiloutuneensa lounastaukojen aikana wc-tiloihin, jotta kukaan ei näkisi häntä. Teinitytöille suunnatun lehden haastattelussa hän kannustaa nuoria pitämään omia puoliaan ja olemaan ylpeitä taustoistaan.

Shannon Ashley ”Shay” Mitchell kiinnostui näyttelemisestä jo nuorella iällä. Neitokainen kiinnitettiin erään mallitoimiston listoille kymmenenvuotiaana. Teini-ikäisenä Shay Mitchell teki menestyksekästä mallinuraa muun muuassa Bangkokissa, Hong Kongissa ja Barcelonassa. Hänet nähdään laulajatähti Sean Paulin Hold My Hand -kappaleen musiikkivideolla, joka on kerännyt jo yli 20 miljoonaa katselukertaa.