Taivaallinen väliintulo? Jäälohkare putosi taivaalta kirkkoon

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Suomessakin monet hiljentyvät aina sunnuntaisin kirkon penkeillä kirkonmenojen merkeissä. Erään brittikatedraalin sunnuntaitoimitus keskeytyi kuitenkin äkillisesti melkeinpä taivaallisen väliintulon merkeissä. Katedraalin katolle putosi nimittäin isokokoinen jääkimpale.

Brentwoodin katedraalissa Essexissä pidetty katolilaismessu keskytyi hetkelliseksi kimpaleen pudottua, Daily Mail -lehti kertoo. Osumasta kuului kova pamaus, joka sai kaikki kirkon sisällä olleet pysähtymään hetkeksi. Rukousta johtamassa olleen isä James MacKayn mukaan hän värisi järkytyksestä kimpaleen pudottua.

– Parin järkyttyneen sekunnin jälkeen sanoin että ”okei, mennäänpä eteenpäin”, ja niin me teimme, isä MacKay selittää lehdelle.

Oudossa tapahtumaketjussa ei ehkä kuitenkaan ollut kyse jumalallisesta väliintulosta, vaan kimpaleen arvellaan olevan peräisin ylilentäneestä lentokoneesta. Asiantuntijoiden mukaan lentokoneisiin voi joskus kerääntyä jäätä esimerkiksi letkujen kiinnityskohtiin. Koneen laskeutuessa myös ilman lämpötilat nousevat, jolloin jääkimpale on voinut sulaa irti koneesta.

Kimpale oli tehnyt vuonna 1991 valmistuneen katedraalin kattoon merkittäviä vahinkoja. Jääpala oli irrottanut suuren määrän katon liuskekiviä. Alkukuussa tapahtuneen onnettomuuden tuhot on jo saatu korjattua.