Hiphop-legenda Run DMC tekee paluun

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Queensissa New Yorkissa 1980-luvun alkupuolella perustettu Run DMC tunnetaan yhtenä hiphop-musiikkiin eniten vaikuttaneena yhtyeenä. Nyt vuonna 2002 pillit pussiin laittanut legendaarinen ryhmä on ilahduttanut faneja ympäri maailmaa, sillä ryhmä on kertonut tekevänsä paluun.

Monen pettymykseksi Run DMC palaa kuitenkin vain yhden ainoan keikan ajaksi, AP-uutistoimisto kertoo. Yhtye lopetti esiintymisen vuonna 2002 kun ryhmän tiskijukkana toiminut Jason ”Jam-Master Jay” Mizell murhattiin. Jäljellä olevat jäsenet, eli Joseph ”Rev Run” Simmons ja Darryl ”DMC” McDaniels, aikovat kuitenkin esiintyä jälleen tämän vuoden loppupuolella.

Amerikkalaismiesten paluun estradina toimii 2. – 4. marraskuuta Austinissa Teksasissa järjestettävä Fun Fun Fun Fest -festivaali. Tapahtuman järjestäjät ovat kertoneet, että keikan tuloista osa lahjoitetaan JMJ Foundation for Music -järjestölle. Hyväntekeväisyysjärjestö pyrkii tuomaan taiteet mahdollisimman monen nuoren ulottuville.

Lukuisilla palkinnoilla uransa aikana palkittu yhtye tunnetaan muun muassa Walk This Way, It’s Like That ja My Adidas -hittikappaleistaan. Yhtye äänestettiin vuonna 2007 MTV:n äänestyksessä kaikkien aikojen merkittävämmäksi hiphop-yhtyeeksi. Run DMC on myös löytänyt tiensä The Rock and Roll Hall of Fame -kunnialistaukseen.