Arvostelu: Mitä odottaa kun odotat

Elokuvat · Elina Sipiläinen

Mitä odottaa kun odotat on komedia viidesta pariskunnasta, jotka valmistautuvat kukin tahoillaan vanhemmuuteen. Samannimiseen kirjaan osittain pohjautuva elokuva tuo valkokankaalle viisi erilaista tarinaa raskaudesta ja lapsen hankinnasta.

Toisille lapsen saaminen osoittautuu vaikeammaksi kuin toisille eikä raskaana oleminenkaan ole kaikille samanlaista. Vaikeiden ja koomisten hetkien kautta pariskuntia odottaa kuitenkin kaiken vaivan arvoinen palkinto.

Cameron Diazin ja Jennifer Lopezin tähdittämä Mitä odottaa kun odotat lukeutuu enemmän komedian kuin draaman piiriin. Raskaudesta ja vanhemmuuteen valmistautumisesta on repäisty vitsejä, jotka voisivat tuntua kyynisimmästä jo hyvinkin kuluneilta. Elokuvaa piristää kuitenkin hahmojen monipuolisuus, sillä raskautta ja lapsen hankintaa käsitellään hyvin monesta eri näkökulmasta.

Elokuva kertoo limittäin monen eri pariskunnan tarinat, joten lopputulos voisi olla hyvinkin sekava. Vanhemmuuteen valmistautuminen toimii kuitenkin hyvänä linkkinä erilaisten pariskuntien välillä sitoen leffan onnistuneeksi kokonaisuudeksi. Elokuva käsittelee lapsen hankintaa yllättävän paljon myös miesten näkökulmasta, joten miespuolisetkin katsojat löytävät leffasta runsaasti samaistumispintaa.

Mitä odottaa kun odotat iskee parhaiten niihin, joille lapsen hankinta on ajankohtaista tai joilla oma perheenlisäyksen odotus on vielä tuoreessa muistissa. Syvällistä pohdintaa lapsen saamisen henkisestä puolesta ei elokuvassa juurikaan nähdä, sillä painopiste on enimmäkseen koomisessa näkökulmassa. Lopun herkistely saa tosin herkimpien katsojien kyynelkanavat aukeamaan.

Lajityyppi: Komedia, draama, romantiikka
Ohjaaja: Kirk Jones
Pääosissa: Jennifer Lopez, Cameron Diaz, Elizabeth Banks, Brooklyn Decker, Anna Kendrick, Matthew Morrison, Dennis Quaid, Chris Rock, Rodrigo Santoro, Chace Crawford
Ensi-ilta: 13.7.2012
Kesto: 1h 49 min
Ikäraja: S

Pisteet 3/5