Paloma Faith Staralle: ”Olen tyytyväinen saavutuksiini”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suosikkilaulaja Paloma Faith oli määrä nähdä reilu viikko sitten Pori Jazz -tapahtumassa, mutta hän joutui perumaan keikan viime metreillä. Stara sai brittilaulajan langan päähän ja tiedusteli tämän kesäkuulumisia.

Paloma Faith nousi maailmankuuluksi Do You Want Truth or Something Beautiful? -debyyttialbuminsa myötä. Hänen kuuluisimpiin tuotoksiinsa kuuluu edelleen albumilta lohkaistu New York -single, joka kertoo tähden raastavasta suhteesta entiseen poikaystävään. Ottaako lauluntekijä aina laulujensa aiheet omista sydänsuruistaan?

– Kyllä otan. Tällä hetkellä markkinoimani Fall to Grace -levy kertoo myös sydänsuruista, mutta eri tavalla. Se ei ole pelkästään romanttinen albumi, vaan kertoo sydänsurusta, jota ihminen kokee ystävien, perheen ja ihmiskunnan tekojen vuoksi. Se ei keskity niin paljon romanttisten suhteiden ympärille.

Tähden Fall to Grace -albumi näki päivänvalon 28. toukokuuta, jonka jälkeen se on menestynyt musiikkilistoilla kohtalaisesti. Kaunotar työsti levyä puolisentoista vuotta tuottaja Nellee Hooperin kanssa, jonka aikaisempiin yhteistyökumppaneihin lukeutuvat Björk, Madonna, Gwen Stefani ja U2. Albumin kerrotaan saaneen vaikutteita laulajattaren esikuvista Etta Jamesista ja Billie Holidaysta.

– Olen todella innoissani, kun pääsen esittämään albumin biisejä livenä. Kuten olen joskus aiemmin todennut, lempiasiani tässä työssä on esiintyminen. Olen tyytyväinen saavutuksiini. Levy on sellainen, jollaista olen halunnut tehdä jo pitkään. Odotan, että pääsen matkustamaan ja keikkailemaan ympäri maailmaa sen kanssa.