Facebook sai uuden ykkösen! Lady Gaga ja Rihanna jäivät taakse

Digi · Tim Isokivi

Kesällä 2010 viimeisimmän Recovery-albuminsa julkaissut hiphop-tähti Eminem on pitänyt taukoa musiikkiuraltaan, mutta fanit eivät ole kaikonneet eikä suosio hiipunut. Recovery-albumia myytiin ensimmäisellä viikolla CD-levyinä huimat 741.000 kappaletta pelkästään Yhdysvalloissa.

Nyt Eminem on ylittänyt Facebook-suosiossaan entiset kärkisijan pitäjät Lady Gagan ja Rihannan rikottuaan hiljattain 60 miljoonan fanin rajan. Rihannan virallisella sivulla faneja on 59 miljoonaa ja Lady Gagalla 59 miljoonaa.

Lady Gaga ja Rihanna jättävät Eminemin kuitenkin yhä jalkoihinsa Twitterissä. Gagan Twitter-tiliä seuraa jopa 27,8 miljoonaa fania, kun taas toiselle sijalle yltää Justin Bieber 25,8 miljoonalla seuraajalla ja kolmannelle Rihanna 23,4 miljoonalla seuraajalla. Eminemin twiittauksista sen sijaan on kiinnostunut vaivaiset 11,8 miljoonaa ihmistä.

Eminem esiintyi pääosassa omaan elämäänsä löyhästi perustuvassa elokuvassa 8 Mile, joka oli ensi-illassa Suomessa vuonna 2002. Nielsen Soundscanin suorittaman tutkimuksen mukaan Eminem on 2000-vuosikymmenen myydyin artisti yli 32 miljoonalla levyllä. Lisäksi räppäri oli kolmas henkilö, joka ylitti miljardin katsojan rajan VEVO-musiikkivideosivustollaan Youtube-palvelussa.