Huikea palkankorotus: Jenniferille 10 miljoonaa dollaria leffaroolista

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Näyttelijätär Jennifer Lawrence ura on ollut viime aikoina huimassa nousukiidossa. Nälkäpeli-elokuvan Katniss Everdeen -roolihahmoa esittävä Lawrence on nykyään yksi Hollywoodin halutuimmista naistähdistä.

Nyt neitokaisen kerrotaan saavan muhkea lisä palkkapussiinsa tulevan Nälkäpeli-elokuvan jatko-osan myötä. Vuonna 2013 valkokankailla nähtävän Vihan liekit -elokuvan päätähti kuittaa nimittäin huimat 10 miljoonaa dollaria, eli 8,4 miljoonaa euroa, hittielokuvan toisesta osasta. Palkankorotus on nuorelle neidolle tuntuva, sillä ensimmäisestä Nälkäpeli-elokuvasta hän sai vain noin 500.000 dollarin eli 420.000 euron summan.

Kuva: Splash

The Hollywood Reporter -sivuston mukaan Lawrencen palkassa yhdistyvät palkkatulot ja bonukset. Näyttelijättären tulot saattavat kasvaa huimasta palkkasummasta entisestään, jos elokuva menestyy hyvin valkokankaalla. Kaunottaren näyttelijäkollegoiden Liam Hemsworthin ja Josh Hutchersonin kerrotaan myös saavan osistaan palkankorotukset, vaikkakaan heidän tienestinsä eivät kohoa yhtä tähtitieteellisiin summiin kuin elokuvan päätähdellä.

Jennifer Lawrence on nähty jo monissa menestyneissä elokuvissa kuten X-Men ja Winter’s Bone. Jälkimmäisestä kaunotar sai Oscar-ehdokkuuden. Kriitikoiden ylistämä Lawrence on kertonut, ettei hän ole koskaan opiskellut näyttelemistä. Neitokainen on huomioitu myös miesten silmissä, sillä hänet valittiin taannoin Ask Men -sivuston äänestyksessä halutuimpien naisjulkkisten joukkoon.