Teini pelasi videopeliä 4 päivää putkeen – kiidätettiin sairaalaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kuten kaikki konsoli- ja tietokonepelien ystävät tietävät, jotkut pelit ovat niin koukuttavia, että niiden parissa saattavat normaalit arkiaskareet unohtua täysin. Jotkut himopelaajat kuitenkin vievät harrastuksensa vaarallisiin äärimmäisyyksiin.

Nyt Yhdysvaltain Ohion osavaltiossa asuvalle 15-vuotiaalle Tyler Rigsbylle on käynyt juuri näin. Tyler koukuttui Xbox 360:n Call Of Duty : Modern Warfare 3 -sotapeliin niin pahasti, että kaatui lattialle menettäen tajunsa neljän päivän yhtämittaisen pelaamisen jälkeen. Paikalle hälytetyt ensihoitajat totesivat pojan kärsivän pahasta nestehukasta, ja hänet siirrettiin sairaalaan tiputukseen.

– Kun ihminen kärsii dehydraatiosta, koko kehon, myös verisuonten, nestemäärä vähenee. Tämä puolestaan laskee verenpainetta, ja kun se laskee liikaa, aivot eivät saa tarpeeksi happea. Se johtaa tajunannan menetykseen ja pahimmassa tapauksessa kuolemaan, lastenlääkäri Mike Patrick kertoi NBC-televisiokanavalle.

Patrick ei tule jatkossa pelaamaan Xboxia ainakaan kotonaan, sillä pojan ymmärrettävästikin huolestunut äiti vei sen häneltä pois. Tohtori Patrick puolestaan suosittelee pelaajia käyttämään tervettä järkeä: Syö ja juo paljon, pidä taukoja pelaamisesta, harrasta välillä liikuntaakin ja muista nukkua.