Eva & Manu Staralle: ”Olkaa rohkeita, tehkää mitä haluatte”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Viime aikoina monet suomalaiset ovat kuulleet radiosta suomalais-ranskalaisen Eva & Manu -yhtyeen kappaleen Feet in the Water. Stara tapasi yhtyeen toisen osapuolen ja tiedusteli miten hittikappale on saanut alkunsa.

– Tää oli itse asiassa sellainen kappale, joka syntyi ihan kerralla. Se tuli jotenkin yhtenä pakettina ulos. Se syntyi heti meidän matkan jälkeen, ja biisi oli jotenkin meidän matkan alku ja sen loppu, Eva kertoi Staralle.

– Jos meidän koko matkan voi tiivistää yhteen kappaleeseen, niin Feet in the Water -biisissä on kaikki. Tää meidän sanoma tällaisesta vapaudesta, ja että ”menkää vaan, olkaa rohkeita, tehkää mitä haluatte”. Se kaikki on tässä yhdessä biisissä.

Eva & Manu julkaisi Feet in the Water -singlensä digitaalisesti toukokuussa. Amerikkalainen ModCloth-vaateketju käytti kappaletta taannoin mainoksessaan Yhdysvalloissa. Bändin kesä on kulunut kotimaata kiertäessä. Eva kertoo folk-yhtyeensä olevan aktiivisesti yhteydessä omiin faneihinsa verkossa.

– Me saadaan paljon ihania viestejä ja mä vastaan niihin tosi säännöllisesti. Musta se on tosi tärkeää ja mielenkiintoista. Me käytetään aika paljon aikaa päivästä siihen, että ollaan netissä tietokoneen äärellä. Tehdään kaikenlaista työtä, mutta myöskin vastaillaan ihmisten viesteihin, kertoo Eva.

– Tähän mennessä on tullut oikeastaan pelkästään hyvää palautetta. Totta kai ihmiset on aina erilaisia ja jotkut tykkää, jotkut ei – pääasiassa kuitenkin hyvää palautetta ollaan saatu.