Noel Gallagher paljasti: ”Halusivat minun esiintyvän playbackina!”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläistä muusikkoa ja Oasis-yhtyeen entistä lauluntekijä-kitaristia Noel Gallagheria pidetään yhtenä Britannian merkittävimmistä ja lahjakkaimmista muusikoista. Rokkari erosi yhtyeestä vuonna 2009 riideltyään rajusti veljensä ja kollegansa Liam Gallagherin kanssa.

Noel Gallagheriä pyydettiin esittämään säveltämänsä Oasiksen megahitti Wonderwall Lontoon olympialaisten taannoisessa päätösseremoniassa. Muusikko kuitenkin kieltäytyi kunniasta, jolloin järjestäjät pyysivät Noelin veljeä, Oasis-laulaja Liamia esittämään sen uuden Beady Eye -yhtyeensä kanssa.

Esittämiseen tarvittiin kuitenkin Noelin lupa, ja hän venytti luvan antamista viime tippaan, aina sunnuntain päätösseremoniaa edeltäneeseen perjantaihin asti. Tämä luonnollisesti hermostutti vanhoja bändikavereita. Muusikko kertoi XFM -radioasemalle kieltäytyneensä itse Wonderwallin esittämisestä, sillä häntä pyydettiin esiintymään playbackina oikean livesoitannan sijaan.

– He halusivat minun esiintyvän playbackina. Minun puolestani playbackina soittaminen on ok TV-ohjelmissa sillä se säästää paljon aikaa ja vaivaa. Mutta että teeskentelisin stadionilla 80.000 ihmisen edessä sen sijaan että soittaisin oikeasti? He halusivat minun myös nauhoittavan kappaleen uudelleen ja harjoittelevan 14 päivää. Lopulta sanoin, että katson sitä mielummin kotona televisosta, rokkari kertoi haastattelussa.

Oasiksen hajottua Noel Gallagher on julkaissut soololoevyn ja hänen veljensä Liam perusti muiden Oasis-jäsenten kanssa uuden Beady Eyes -yhtyeen. Noel avioitui vuonna 1997 pitkäaikaisen tyttöystävänsä Meg Matthewsin kanssa. Myrkyisä avioliitto päättyi kuitenkin avioeroon vuonna 2001. Rokkari joutuikin pian oikeustaisteluun ex-vaimonsa kanssa Anais-tyttärensä huoltajuudesta. Matthews vaati rokkarimieheltään muun muuassa 10 miljoonan punnan erorahan.