NASA julkaisi huikean HD-videon Curiosityn laskeutumisesta Marsiin

Nettivideot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltain avaruushallinnon NASA:n lähettämä luotain Curiosity laskeutui taannoin onnistuneesti Marsin pinnalle. Luotain on ollut paljon esillä mediassa, ja Starassakin on uutisoitu aiheesta milloin upeiden kuvien, milloin Britney Spearsin twiittausten merkeissä.

Kuva: NASA

Nyt YouTube-sivustolla on nähtävillä upea video luotaimen laskeutumisesta Marsin pinnalle. Aikaisemmin netissä levinnyt versio samasta tilanteesta muistutti lähinnä diaesitystä, mutta nyt nähtävä video on todella tarkka, sillä sen laatua on muokattu paremmaksi jälkikäteen ja videota on nopeutettu hieman.

Vielä ennen Mars Curiosityn saapumista määränpäähänsä näin tarkat kuvat vieraalta planeetalta olivat harvinaisia. Curiosityn tehtävän on määrä jatkua ainakin kahden vuoden ajan.