Olympiavoittaja vaatii yksinoikeutta Jeah!-sanaan – hakee tavaramerkkiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lontoon olympialaiset keräsivät äskettäin yli 10.000 urheilijaa Britannian pääkaupunkiin Lontooseen. Eräs seuratuimmista lajeista oli uinti, jonka yksi suurimmista tähdistä oli amerikkalainen uimari Ryan Lochte.

Ryan Lochte herätti kisojen aikana hämmästystä nololla tunnustuksellaan, sillä hän kertoi virtsanneensa uima-altaaseen olympialaisten aikana. Hän tuli tunnetuksi myös toistuvasti lausumastaan Jeah!-sanasta, ja nyt Ryan Lochte aikoo saada yksinoikeuden kyseiseen sanaan.

Ryan Lochte on hakenut Yhdysvalloissa tavaramerkkiä sanalle Jeah!. Hän haluaa saada sanalle yksinoikeuden kaupalliseen käyttöön esimerkiksi lippalakeissa, aurinkolaseissa, DVD-videoissa, lahjakorteissa, juomalaseissa, kalentereissa, hatuissa, uima-asuissa ja vesipulloissa. Hän on ottanut merkin heti myös käyttöön, sillä sloganilla myydään jo esimerkiksi paitoja ja aurinkolaseja.

28-vuotias Ryan Lochte on nuoresta iästään huolimatta viisinkertainen olympiavoittaja. Hän voitti jo olympiakullan Lontoossa 200 metrin sekauinnissa. Miehen äiti herätti aikaisemmin hämmennystä kertomalla julkisuudessa poikansa deittailukuvioista. Äiti Ike Lochte nimittäin väitti urheilijan harrastavan jatkuvasti yhden yön juttuja.