Muotiguru Stella McCartney: Pelkään periväni äitini syövän

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen muotisuunnittelija Stella McCartney tunnetaan erityisesti Sir Paul McCartneyn tyttärenä, vaikka naisen ura muotimaailmassa on myös vertaansa vailla. 41-vuotias Muotiguru on naimisissa Alasdhair Willisin kanssa, ja pariskunnalla on neljä lasta josta viimeisin syntyi vuonna 2010.

Stella McCartney oli vasta 25-vuotias, kun hänen äitinsä, valokuvaaja ja muusikko Linda McCartney kuoli rintasyöpään. Stella kertoo äitinsä kuoleman olleen vaikein asia mitä hän on joutunut elämässään kohtaamaan ja myöntää menetyksen tunteen seuraavan häntä edelleen päivittäin. Neljän lapsen äiti pelkää myös kokevansa joskus saman kohtalon.

– Ajattelen aina, että minun täytyy lasteni vuoksi pitää huolta siitä että en saisi syöpää. Käyn varmuuden vuoksi säännöllisesti lääkärin tarkistuksissa, Stella tilittää Harper’s Bazaar -lehdelle.

Muotisuunnittelijan äiti Linda McCartney sai tietää syövästään vain kolme vuotta ennen kuolemaansa 53-vuotiaana.

Stella McCartney tunnetaan yhtenä harvoista suurista muotisuunnittelijoista, jotka ovat myös intohimoisia luonnonsuojelijoita ja eläinten oikeuksien puolustajia. Hän ei syö lainkaan lihaa eikä suostu käyttämään vaatteissaan aitoa nahkaa tai turkista. Myös tämä puoli on peruja hänen äidiltään, ja Stella uskookin jatkavansa äitinsä työtä luonnonsuojelun parissa omalla tavallaan.