Tutkimus vahvisti: Makuuhuoneen väri vaikuttaa seksiviettiin

Koti & Asuminen · Anna Poikkimäki

Tutkimuksissa pyritään selvittämään usein ihmisen seksuaalisuuden saloja. Tällä kertaa kiinnostuksen kohteina olivat pariskuntien makuuhuoneet ja niiden sisustus. Tutkimus paljasti, että petileikkeihin virittäytyessä värillä on väliä.

Littlewoods-sisustusyrityksen tekemässä tutkimuksessa kysyttiin 2.000 pariskunnalta heidän kotinsa sisustuksesta ja seksitottumuksista. Lemmenvietin villitsijäksi paljastuikin yllättävä väri, sillä suuri osa kiihkeimmästä toiminnasta tapahtui violetin sävyisessä makuuhuoneympäristössä. Kyseiseen väriteemaan mieltyneet parit rakastelivat keskimäärin noin 3,5 kertaa viikossa.

Toiseksi eniten vällyjen välissä viihtyivät punaiseen sisustukseen satsanneet henkilöt. Rauhoittavaksi luultu taivaan sininen väri sai myös monet pariskunnat intoutumaan seksipuuhiin. Vähiten seksiä saivat harmaan huoneen omistajat, jotka kävivät nautinnon kukkuloilla vain keskimäärin 1,8 kertaa viikossa. Vihreä ja beige eivät myöskään nousseet kyselyssä seksiviettiä kohottaviksi väreiksi.

Tutkijoita kiinnostivat myös sisustusmateriaalien vaikutus seksihalukkuuteen. Kyselyssä selvisikin, että silkkilakanat kiehtoivat useimpia rakastavaisia innostaen heitä rakastelemaan useammin. Silkkilakanoissa lemmiskeltiin 4,4 kertaa viikossa, kun taas toisella sijalla oleva puuvillapeti kutsui tuhmiin puuhiin vain 2,7 kertaa viikossa.

– Vuosien ajan olen sanonut ihmisille, että beigen makuuhuoneen omistajat luovat itselleen beigen seksielämän. Se on asia, jota en toivoisi kenellekään, kommentoi Littlewoods-yrityksen kodin sisustuksen asiantuntija Laurence Llewelyn-Bowen Daily Mail -sivustolle.